Κυριακή, 9 Ιουλίου 2017

Οι στρατηγοί τον άφησαν να ξεχαστεί όπως ξεχάστηκε και η ηρωική του προσφορά στη Κύπρο

ΜΑΝΩΛΗΣ ΜΠΙΚΑΚΗΣ, ο Ήρωας που τσάκισε τον "Αττίλα"!
Διέλυσε έξι άρματα
Ο Μανώλης Μπικάκης, 20 χρονών παλικάρι βρέθηκε σε έναν άγνωστο χώρο τον οποίο κλήθηκε να υπερασπίσει μαζί με τους υπόλοιπους καταδρομείς. Στο χάος των μαχών έχοντας στη διάθεση του ένα ΠΑΟ (Πυροβόλο Άνευ Οπισθοδρομήσεως) και 8 βλήματα είναι σε ένα ύψωμα στα δυτικά της...
Λευκωσίας στη περιοχή του Αγίου Δομετίου. Μαζί του είναι μόνος ακόμα ένας καταδρομέας από τη Κρήτη. Ενώ δίπλα τους πέφτουν όλμοι, βόμβες από τα τουρκικά αεροπλάνα και ριπές από τα πολυβόλα που έχουν στήσει οι Τούρκοι, χάνονται μεταξύ τους. Ο ένας νομίζει τον άλλο νεκρό. Ο φίλος του Μπικάκη βρίσκει τους υπόλοιπους καταδρομείς και αναφέρει την απώλεια του.
Ο Μανώλης Μπικάκης δεν σκέφτηκε καν να εγκαταλείψει τον λόφο και να σωθεί, καθώς έβλεπε απέναντι του να πλησιάζει μια Ίλη τουρκικών αρμάτων Μ48 και να την ακολουθεί ένα τάγμα πεζικού. Άφησε τα άρματα να πλησιάσουν και με το πρώτο βλήμα καταστρέφει το πρώτο κάνοντας το πλήρωμα να το εγκαταλείψει και να τρέχει πανικόβλητο. Επειδή η θέση του από τη βολή έγινε αντιληπτή από τους Τούρκους, σύρθηκε στο χώμα και άλλαξε θέση με ιδιαίτερη δυσκολία αφού θα έπρεπε να μεταφέρει το ΠΑΟ και ακόμα 7 βλήματα. Από τη νέα θέση σημάδεψε το δεύτερο τουρκικό άρμα το οποίο έγινε λαμαρίνες ενώ δεν έζησε κανένας από το πλήρωμα. Δημιουργήθηκε σύγχυση και τα επόμενα δύο τουρκικά άρματα άλλαξαν κατεύθυνση. Ο Μανώλης Μπικάκης έβαλε στο στόχαστρο το επόμενο άρμα το οποίο επίσης κατέστρεψε με μία εύστοχη βολή. Ακολούθησε η καταστροφή ακόμα τριών τουρκικών αρμάτων και η επέλαση τους προς τη Λευκωσία σταμάτησε.

Ο Μανώλης Μπικάκης είχε μείνει μόνο με δύο βλήματα
Όταν είδε τους τούρκους στρατιώτες να τρέχουν να καλυφθούν σε ένα κτήριο, όπλισε και πάλι το ΠΑΟ. Τα δύο τελευταία βλήματα χτύπησαν το κτήριο στο οποίο είχε καλυφθεί το τουρκικό τάγμα πεζικού. Κανείς δεν ξέρει πόσοι σκοτώθηκαν. Κατάφερε μόνος του να αποτρέψει την τουρκική επίθεση η οποία στόχευε στη κατάληψη του Αγίου Δομετίου κάτι που θα σήμαινε περικύκλωση της Λευκωσία και αποκοπή της πρόσβασης στο αεροδρόμιο Λευκωσίας.
Μέσα στο κατακαλόκαιρο ο Μανώλης Μπικάκης έμεινε τρεις μέρες μόνος του αναζητώντας τους άλλους καταδρομείς έχοντας μαζί του ένα πολυβόλο που βρήκε στο ύψωμα. Τα κατέφερε και ενώθηκε με τη μονάδα του και μετά την εισβολή επέστρεψε στην Ελλάδα.
Άδοξος Θάνατος
Παρά το ότι ο διοικητής του υπέβαλε αναφορά για να παρασημοφορηθεί, το ελληνικό κράτος ουδέποτε τον τίμησε. Οι στρατηγοί τον άφησαν να ξεχαστεί όπως ξεχάστηκε και η ηρωική του προσφορά στη Κύπρο. Ο Μανώλης Μπικάκης παντρεύτηκε και έκανε οικογένεια εργαζόμενος ως οικοδόμος στη Κρήτη.
Δεν διεκδίκησε ούτε δάφνες ούτε τιμές. Το 1994 βρήκε τραγικό θάνατο σε τροχαίο δυστύχημα στον δρόμο Κορίνθου - Πατρών και η ιστορία του έκλεισε με δύο παιδιά που έμειναν ορφανά και «μια κηδεία σαν των πολλών ανθρώπων τις κηδείες».

Τέτοια Αγάπη Δεν Αξίζω √
ΑΝ ΣΑΣ ΕΛΕΓΑΝ ΝΑ ΤΟ ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΕΤΕ ΕΠΕΙΔΗ ΕΙΝΑΙ ΚΑΠΟΙΟΣ ΔΙΑΣΗΜΟΣ Ή ΕΠΕΙΔΗ ΗΤΑΝ ΚΑΠΟΙΟΣ ΠΑΙΧΤΗΣ ΤΟΥ SURVIVOR... ΘΑ ΤΟ ΚΑΝΑΤΕ... ΕΜΕΙΣ ΔΕΝ ΕΧΟΥΜΕ ΣΚΟΠΟ ΝΑ ΞΕΧΑΣΟΥΜΕ... ΚΑΙ ΟΠΟΙΟΣ ΘΕΛΕΙ ΑΣ ΤΟ ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΕΙ ΩΣΤΕ Ο ΚΟΣΜΟΣ ΝΑ ΜΑΘΕΙ ΚΑΙ ΠΟΙΟΙ ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΟΙ ΗΡΩΕΣ... Ο ΜΑΝΩΛΗΣ ΜΠΙΚΑΚΗΣ ΕΙΝΑΙ ΞΕΧΑΣΜΕΝΟΣ ΑΠΟ ΠΑΝΤΟΥ ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΗΤΑΝ ΚΑΠΟΙΟΣ ΔΙΑΣΗΜΟΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΙΣΤΗΣ Ή ΕΝΑΣ ΠΑΙΧΤΗΣ ΤΟΥ SURVIVOR ... ΗΤΑΝ ΕΝΑ ΝΕΟ ΠΑΛΛΗΚΑΡΙ ΠΟΥ ΠΟΛΕΜΗΣΕ ΤΗΝ ΤΟΥΡΚΙΚΗ ΕΙΣΒΟΛΗ ΣΤΗΝ ΚΥΠΡΟ ΜΕΧΡΙ ΕΣΧΑΤΩΝ
Add To Facebook Add To Twitter Add To Yahoo Add To Reddit Fav This With Technorati Add To Del.icio.us Digg This Stumble This

3 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

ΚΥΠΡΟΣ: ΕΝΩΣΗ ΕΔΏ ΚΑΙ ΤΩΡΑ! ΕΔΏ ΚΑΙ ΤΏΡΑ ΈΞΩ ΟΙ ΒΡΕΤΑΝΙΚΈΣ ΒΑΣΕΙΣ ΑΠΌ ΤΗΝ ΚΥΠΡΟ! ΕΔΏ ΚΑΙ ΤΏΡΑ ΈΞΩ ΑΠΌ ΤΟ ΝΑΤΟ! ΕΝΩΣΗ ΜΕ ΤΗΝ ΚΥΠΡΟ! ΈΞΩ ΤΑ ΤΟΥΡΚΙΚΑ ΣΤΡΑΤΕΥΜΑΤΑ ΚΑΤΟΧΗΣ και με την ΒΙΑ!

Ανώνυμος είπε...

Μπραβο σας που κοινοποιείτε τέτοια θέματα. Εμείς οι μεγάλοι σε ηλικία , που τα ζήσαμε, φεύγουμε σιγά- σιγά και ΔΕΝ πρέπει να ξεχαστούν! Σε αυτό τον παγκοσμιοποιημένο πολυπολιτισμικό " πολτό" που μας έχουν δημιουργήσει οι νέοι μας πρέπει να γνωρίζουν την αγωνιστική πρόσφατη ιστορία μας.

Ανώνυμος είπε...

Μπράβο, συγχαρητήρια για την δημοσίευση. Βέβαια δεν αρέσουν τέτοια άρθρα γιατί ξεσηκώνεται ο κόσμος, έχει επικίνδυνα πρότυπα.Όταν διάβασα για τον ήρωα Μπικάκη ήμουν ράκος. Δε θα το πιστέψετε! Πήρα τέτοια δύναμη που τα ανέτρεψα όλα.Από τότε στα δύσκολα πάντα φέρνω στο μυαλό μου τι έκανε ! Η Ελλάδα δε θα πάψει να γεννάει Μπικάκηδες..